SANSEVERIA MOONSHINE

Sanseveria Moonshine Salon Bitkisi

Sanseveria Moonshine

 

IŞIK

İyi, filtreli ışık sever. Az ışık alırsa yapraklarının yeşil rengi koyulaşmaya başlar. Dayanıklı bir bitki olduğu için direkt güneş ışığını da, az ışığı da tolere edebilir.

SULAMA

Sulama zamanı: Bitkiler için net sulama zamanı vermek doğru değil, ortama göre sürekli değişebilir. O yüzden, 2 sulama arasında toprağın kurumasını bekleyin. Ne zaman sulamanız gerektiğinden emin olamıyorsanız, ahşap çöp şiş çubuklarından birini toprağa batırın, çıkardığınızda çubukta ıslak / nemli toprak kalıntısı varsa henüz sulama zamanı gelmemiştir. Çubuk kuru çıkıyorsa sulayabilirsiniz.

Sulama şekli: 

Toprağın yüzeyini yavaş yavaş, saksı deliğinden su çıkana kadar iyice sulayın. Unutmayın, bu bitki için ana kural: ender ama bolca sulamak. 10-15 dakika suyun süzmesini bekleyin. Tabağa çıkan suyu mutlaka boşaltın. Sulama suyu olarak arıtılmış veya 24 saat üstü açık kapta dinlendirilmiş su kullanın.

TOPRAK / SAKSI DEĞİŞİMİ

  • Örneğin Plant Lovers of Turkey mağazalarındaki bitkileri o bitkiye özel toprakta satıyoruz. Böyle bir durum özellikle belirtilmemişse bitkiyi aldıktan 3-5 gün sonra toprağını iyi bir toprak karışımıyla değiştirin. Bunu her mevsim yapabilirsiniz.
  • PLOT Sukulent Toprak Karışımı bu bitki için idealdir. 
  • Saksı değişimi 2-3 yılda bir yapılabilir. Saksı değişimi derken bahsedilen, bir büyük boy saksıya geçirmektir. Bunun için en ideal mevsim bahar başı. Bitkinizin kökleri saksıyı sarmamışsa bir büyük boy saksıya geçirme zamanı gelmemiş demektir. Saksı değişimi yapmadığınız yıllar toprağı tamamen yenilemeli ya da yüzeydeki toprağı atıp yeni toprak eklemelisiniz.

BESİN

Çok sık beslemeniz gerekmez. Aktif büyüme döneminde (ilkbahar-yaz, bazı iklimlerde +sonbahar) ayda bir organik besin verebilirsiniz.  PLOT Kaktüs Sukulent Besini Sansevieria Moonshine için ideal besin; doğal ve güçlü besin kaynağı.  Sanseverianızın gelişmesi için gerekli tüm besinleri içeriyor. İçeriğindeki organik madde ve mikroorganizmalar sayesinde, bitkilerin kök sistemini ve toprağın biyolojik yapısını güçlendirerek hastalıklara karşı direncini artırıyor.

ISI

Soğuk sevmez, sıcak ortamda keyfi yerine gelir.

KÖKLENDİRME

    • Yapraktan çoğaltma: sağlıklı bir yaprağı dipten kesin, sonra bu yaprağı enine en az 5-6 cm’lik parçalara ayırın. Kestiğiniz parçaların hangisi alt, hangisi üst unutmayın, bu önemli, çünkü alt kısımdan toprağa dikmeniz gerekecek. Kestiğiniz parçaları küçük bir saksıya, 1.5 cm’i toprağa girecek şekilde nemli toprağa dikin (öncesinde birkaç saat kuruması için bekleyebilirsiniz). İyi ışık alan, sıcak bir ortama alın ve toprağı nemlendirecek kadar sulayın. 
    • Rizomları ayırma: çok genç bir bitkiyse hemen ayırmayın ama olgun bir bitkiyse, saksıdan çıkarıp sürgünleri ayırıp başka saksıya dikebilirsiniz.

AKLINIZDA BULUNSUN

  • Yavaş büyür ama dayanıklı bir bitkidir.
  • İdeali iyi ve filtreli ışıktır ama direkt güneş ışığında da bakabilirsiz. Az ışıkta baktığınız bitkinizi birden direkt güneş ışığı alan yere çıkarmayın, ışığın derecesini artırarak konumlandırın, yavaş yavaş alıştıra alıştıra güneşe çıkarın, aksi taktirde yapraklar yanabilir.

PROBLEMLER-ÇÖZÜMLERİ

  • Unlu bit – kırmızı örümcek: Dayanıklı bir bitkidir, bitki zararlılarının favorileri arasında değildir. Unlu bit veya kırmızı örümcek (örümcek akarı) ile karşılaşırsanız, 1 ay boyunca, 3-5 günde bir organik içerikli PLOT Yaprak Temizleyiciyi yapraklara, yaprak altlarına ve toprağa fısfıslayın. 
  • Yaprakların yeşile dönmesi: ışık yetersizse yapraklar koyulaşmaya başlar. Daha iyi ışık alan bir yere geçirebilirsiniz.